Tervetuloa!

Päivitetty: 26. loka 2018

Tavoitteellisen harjoittelun experttimme.

Edessäsi on Valtti training -blogi. Blogi on kolmen liikunta-alan ammattilaisen yhdessä kirjoittama. Ennen kirjoittajien esittelyä haluaisimme kertoa miksi päätimme alkaa pitämään blogia.


Blogi ei ole ainoastaan kirjoittajia purkamassa omaa ajatuksen juoksuaan. Blogin syvempi tarkoitus on jakaa lukijalleen tietoa urheilullisista elämäntavoista ja tavoitteellisen harjoittelun toteutuksesta tavallisen ihmisen elämässä. Blogia voi lukea jokainen joka on kiinnostunut liikunnan ja muun elämän yhteensovittamisesta.


Tulemme käsittelemään urheilullisia elämäntapoja pääasiassa liikunnan, ravitsemuksen ja palautumisen näkökulmasta. Katsastamme myös valmennettava-valmentaja-suhdetta ja psyykkeen merkitystä suorituskyvyn kannalta.


Blogi tulee käsittelemään paljon yksittäisiä aiheita urheilullisen elämäntavan ja tavoitteellisen harjoittelun ympärillä. Yksittäisten aiheiden rinnalla kulkee kolmen eri kirjoitussarjaa. Näitä ovat:

  • Arkiruokailu: Käsitellään ruokavaliota sekä sen vaikutusta ja toteutusta osana tavoitteellisen harjoittelijan arkea.

  • Kisamatka: Paneutuu tavallisen työssäkäyvän miehen matkaan kohti fysiikkakilpailujen lavoja.

  • Nörttivaroitus!: Pureudutaan hieman syvemmälle tieteeseen aina jonkin aiheen tai teeman yhteydessä.

Vaikka kirjoitamme kuntoilijoille, emme suostu tinkimään blogin laadusta. Blogi tulee sisältämään lähes ainoastaan tieteellisesti perusteltuja väitteitä ja ohjeita. Vaikka jokaisella kirjoittajalla on vuosien kokemus omasta liikuntataustasta, emme tyydy menemään pelkästään omien kokemuksien pohjalta, vaan pyrimme jatkuvasti kehittämään omaa ammattitaitoamme tavoitteellisten harjoittelijoiden valmentamisessa. Tämä ammattitaidon kehittyminen tulee näkymään tärkeimmässä tavoitteessamme; luoda vuoropuhelua kuntoilijan ja tutkimustiedon välille.


Tsemppiä treeneihin! Seuraavalla kerralla pääsette tutustumaan blogin kirjoittajiin.


Pekko, Joonas & Tuukka