Etsi

Kesä saaristossa treenaten 4: Helle, NEAT ja aerobisen vaikeus.

Päivitetty: 2. lokak. 2019Kesän helteet näyttävät olevan pääosin takanapäin ja lämmöstä on saatu nauttia. Nyt on hyvä hetki palata kesän treenikuulumisiin. Jos et ole lukenut aiempia osia ja mietit mistä on kyse, käy lukemassa aiemmat osat tästä; 1, 2 ja 3.Kuten arvata saattaa, on rannalla työskennellessä kiireisintä silloin kun aurinko paistaa täydeltä taivaalta. Ja paistanut se onkin. Viimeisen kahden viikon keskilämpötilan huidellessa 25:n asteen paremmalla puolella ei hien eteen ole tarvinnut paljoa tehdä. Työpäivät ovat olleen lähtökohtaisesti noin 8:30-19:30. Miten tässä sitten treenataan? Ei paljoa. Päivän sisältäessä kajakkien nostelua, vedessä pulikoimista ja melontaopetusta on päivän päätteeksi takki usein melko tyhjä. Vapaapäivänä virtaa kuitenkin riitti käydä Nauvossa kuntosalilla ja fiilis oli aivan loistava. NEAT (eli arkiaktiivisuus, täältä lisää) on kuitenkin näytellyt itse treeniä suurempaa roolia kokonaiskuormituksessa nämä viime viikot. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että olisin tuota yhtä kuntosalillakäyntiä lukuun ottamatta levännyt laakereilla. Aina sopivan hetken koittaessa olen livauttanut sarjan kehonpainokyykkyjä, leukoja punnerruksia jne. mukaan työpäivään. Helteiden tuoman kiiresesongin ollessa vain hetkellinen hidaste treenaamiselle, en ole ottanut asiasta suurempaa stressiä vaikka treenihaluja löytyisikin.


Ettei aurinko sekoita päätä, on välillä hyvä laittaa hattu päähän ja lähteä kyykkäämään!

Yksi asia jonka toivoisin menneen paremmin on aerobisen treenin onnistuminen. Kuten osassa 3 puhuin, oli tarkoitus lisätä polkujuoksua treeniviikkoihin, mutta sitä on ollut hankala yhdistää aikatauluihin, joten olen vain juossut +400m matkoja esimerkiksi suihkurakennukselle tai saunalle ja tällä tavalla lisännyt liikuntaa päiviin. Tämä sopii myös kesän tavoitteeseen nauttia elosta ja liikunnasta.


Tavoitteen asettamisesta on muuten myös asiaa yhdessä aiemmassa Valtin tekstissä, jos et ole lukenut sitä vielä niin sen löydät täältä.


Muutama viikko kesää jäljellä, nauttikaa jäljellä olevasta ajasta!

Pysykää liikkeessä!


-Pekko