top of page
Etsi

Kesä saaristossa treenaten 1

Päivitetty: 2. lokak. 2019

Mainittakoon heti alkuun että tämä kirjoitus on esipuhe uudelle kesän ajan kestävälle kirjoitussarjalle. Mikäli kesällä lomailun sovittaminen treenaamiseen kiinnostaa, on tämä sinulle.


Kesä on monelle aikaa jolloin on mukavaa viettää aikaa paikassa, joka on kaukana kaupungin kiireestä ja muusta arjesta. Monelle suomalaiselle tämä paikka on mökki. Itselläni ei ole mökkiä, mutta päätin lähteä tyttöystäväni ja parin kaverin kanssa Turun saaristoon kesäksi. Ihan pelkkää lomaa reissu ei ole, sillä olemme töissä, minä melontaohjaajana ja muut kahvilahommissa.


Kesä saaristossa voi tehdä hulluksi ja saada soittamaan huuliharppua rantakallioilla, mutta mitä se tekee treenaamiselle?

Mutta miten tämä liittyy Valtti trainingiin? Moni mökkiläinen varmasti haluaisi yhdistää mökillä oleskelun mukavaan treenailuun, ja niin aion tehdä minäkin. Asumme Brännskärin saaressa Nauvon eteläpuolella ja käymme Nauvossa töissä. Brännskär ei ole mikään iso paikka, 50 hehtaaria. Ei varmasti siis yllätä ketään ettei täällä ole kuntosalia. Ympärivuotisia asukkaitakin on vain kaksi ruokakuntaa. Tämä luo omia haasteitaan treenaamiselle, kuten olettaa sopii. Tätä kirjoittaessani olemme olleet viikon saaressa valmistautuen juhannuksesta alkavaan sesonkiin. Aikaa ei ole paljoa ollut ja pitkien päivien lisäksi on lähinnä kerennyt käydä syömässä ja saunassa. Kohta kuitenkin hieman helpottaa kun valmistelut on tehty.


Toissa päivänä saimme paikan päälle hieman varusteita, joilla on tarkoitus sitten kesän aikana pitää kuntoa yllä. Kaikkea ei voinut tuoda, joten valitsin yhdellä venereissulla kuljetettaviksi treenivälineiksi 10kg levytangon ja 60kg edestä levypainoja ja vieterilukot. Jossain vaiheessa arsenaali voi vahvistua kahvakuulilla jos tarve vaatii. Kehonpainoa on tarkoitus myös käyttää paljon.


Nämä painot tulevat kesällä tutuksi

Tästä päästään esittelemään uusi kesäkirjoitussarja. Kirjoitan viikottain anekdoottisarjaa saariolosuhteissa treenaamisesta ja ulkoilmatreeneistä. Kirjoituksissa toki puhutaan totuttuun Valttityyliin laadukkaista tutkimuksista ja niiden hyödyntämisestä treenaamisessa, mutta tilaa jätetään myös pohdinnalle ja kysymysten esittämiselle. Mikäli kiinnostuit, niin pysy kuulolla!


Omani ja koko Valtin tiimin puolesta vahvaa Juhannusta!

-Pekko

bottom of page