top of page
Etsi

100% broscience: Rentoutumis- ja nollausmetodit

100% broscience on kirjoitussarja jossa Tuukka, Joonas ja Pekko käyvät läpi omia epätieteellisiä vinkkejään treeniin, ruokavalioon ja palautumiseen. Sarja pohjaa siis omiin ja asiakkaiden kokemuksiin ja huomioihin. Myös nämä ovat osa evidence based -valmennusta, eivät vaan tutkimukset.


Nyt Pekko ja Tuukka pohtivat erilaisia rentoutumis- ja nollausmetodeita. Herrat esittelevät vuorollaan omia keinojaan mielen rauhoittamiseen ja kiireestä irtautumiseen.


Pekko

Nollaan ajatuksiani monella tapaa, mutta mieluisimmat tavat ovat rento ulkoilu, joutenolo hyvän ruoan kanssa sekä videopelit. Ulkona saa raitista ilmaa, ruoka on hyvää ja pelatessa voi joko rentoutua yksin tai kavereiden kanssa.


Vaikka lenkkeilen jonkin verran juosten ja pyöräillen, tulee joskus ihan vain “haahuiltua” ulkona vailla päämäärää ympäristöä tutkaillen. Teemme tätä usein yhdessä tyttöystäväni kanssa ja tutustumme kaupunkiin, katsellen löytyisikö paikkoja joissa emme ole vielä käyneet. Tämä kiireettömän vaelluksen tuntu tekee mielelle hyvää näin hektisen arjen keskellä. Näihin kävelyihin liittyy usein myös lähiluonnon tutkailu, mikä on erityisen lähellä sydäntä.


Haahuilija Pekko

Hyvä ruoka kotona tuo minulle myös rentoutumisen tunnetta, sillä siihen liittyy monesti rento oleilu ja esimerkiksi keskustelu toisinaan tärkeistä asioista tai hölynpölystä (usein vain hölynpölystä jos saan valita).


Videopelit ovat jo vuosia olleet mieleinen harrastus ja viime aikoina olen ehtinyt pelaamaan enemmän ystävieni kanssa verkossa (jotain positiivista eristyksestäkin). Tämä on mukava tapa viettää aikaa ystävien kanssa, kunhan ei ota pelejä liian tosissaan. Samalla vaihdamme kuulumisia ja puimme päivän puheenaiheita. Joskus toki pelailen vain yksin tarinapohjaisia pelejä, sillä ne ovat mielestäni parhaimmillaan kuin elokuvia joihin pääsee itse vaikuttamaan.


Tuukka

Itselle ehdoton top-3 nollauksessa on koirat, jäätelö ja videopelit. Koirien kanssa on mukava lenkkeillä ja leikkiä. Siinä saa purettua omia tuntemuksia jollekin, joka kyllä kuuntelee, vaikka ei ymmärrä mitä toinen puhuu.


Kenellekkään Valtin instagramin tai mun oman profiilin seuraajalle ei varmaan tule yllätyksenä että tykkään jäätelöstä. Jäätelö on itselle ehdoton ykkönen kaikista herkuista. Syön jäätelöä lähes päivittäin ja riippuen siitä mihin tunnelmaan haluan jäätelöä, valitsen eri jäätelön. Vähän kun joku tekee viinille. En koe tämän olevan tunnesyömistä, sillä pystyn rentoutumaan myös ilman jäätelöä. Jäätelö on vaan se oma herkku ja pieni merkki siitä että nyt voi pysähtyä hetkeen.


Viimeisenä listalla on videopelit. Se mitä pelaan vaihtelee hirveästi, mutta nyt 2019-2020 talven ja alkukevään 2020 go to pelit ovat olleet roolipelejä. 2018-2019 oli iso fps-vaihe itsellä. Tähän hetkeen roolipelit, joissa saa uppoutua ja rentoutua tarinan vietäväksi ovat osoittautuneet parhaiksi nollauspeleiksi. Fps- ja moba-pelien liian nopea tempo tuntuu tekevät itselle päinvastaista, kun rentouttavan. Tähän poikkeuksena on streamit! En ikinä jaksaisi katsoa jonkun grindaavaan rpg.tä, mutta fps- ja moba-pelit menevät mukavasti taustalla, kun tekee ruokaa tai syö!


Nörtti Tuukka

Muistakaa kovan treenin keskellä myös levätä ja rentoutua. Enemmän asiasisältöä palautumisesta löytää Valtti training -teksteistä unesta ja kokonaiskuorman hallinnasta.


Olosuhteista huolimatta, rentoa kevättä kaikille!

Pekko ja Tuukka

bottom of page