top of page
Etsi

100% broscience: Meidän harjoittelu joulunaikaan

100% broscience on kirjoitussarja jossa Tuukka ja Pekko käyvät läpi omia epätieteellisiä vinkkejään treeniin, ruokavalioon ja palautumiseen. Sarja pohjaa siis omiin ja asiakkaiden kokemuksiin ja huomioihin. Myös nämä ovat osa evidence based -valmennusta, eivät vaan tutkimukset.Tällä kertaa vuorossa brosciencen hengessä mietteitä joulunajan harjoittelusta. Mukana myös Valtin ravitsemusasiantuntija Heidi Kinnunen!


Heidi

Mulla vaan motivaatio kasvaa, kun joulu tulee! Tämä siis lähinnä siksi, että on enemmän aikaa eikä kiirettä, jolloin harjoittelukin on mukavampaa. Lisäksi pääsen treenaamaan yhdessä mieheni (ja ehkä yhden pikkutontun) kanssa. Olen siis yleensä treenaillut normaalisti joulun aikaan ja veljeni kanssa on yleensä ollut perinteenä tapaninpäivän salitreeni!Tänä vuonna veli on todennäköisesti eri paikassa, mutta treeni on ja pysyy. Olemme sen verran pienellä paikkakunnalla joulun, että siellä minisalilla tuskin on joulunpyhinä ketään ja siten uskaltaa käydä normaalisti. Toki akrobatiatreenit ovat tauolla joulun ajan, mutta aina voi tehdä kotona käsilläseisontaa ja käydä ulkoilemassa niiden sijaan. Jaksan sitten nauttia paremmin joulustakin, kun on saanut vähän purkaa energiaa ensin!


En todennäköisesti tee sen kummempia uudenvuodenlupauksia tai tavoitteita tulevalle vuodelle. Lähinnä haluan jatkaa kehoa kuunnellen sekä ilma-akrobatiaan liittyviä taitoja kehittäen. Voimaharjoittelu kulkee siinä mukana tasapainottavana tekijänä. Okei, ehkä se uusi kyykkymaksimi vähän houkuttelisi myös tulevana vuonna ;)


Pekko

Keskityn jouluna vahvasti rentoutumiseen ja mukavaan ajanviettoon. Jos treeni sattuu olemaan silloin mieluisa, niin sitten treenaan. Ei siis mitää säännöllistä kaavaa joulun ajan treeneille!


Tänä jouluna sijainti määrittelee paljon. Olemme Lapissa viettämässä joulua, joten taitoharjoittelu tapahtuu rinteessä ja jalkatreeni tulee vapaalaskupäivinä tunturin huipulle lumikenkäillessä.En ole tehnyt uuden vuoden lupauksia, mutta tavoitteena nauttia treenaamisesta ja sovittaa se muuhun elämään mahdollisuuksien mukaan. Työt ja opiskelu vievät tällä hetkellä leijonanosan ajasta, joten en halua treenistä lisää stressiä. Liikunta on minulle keino käsitellä stressiä, joten en halua siitä muodostuvan stressiä.


Tuukka

Yleensä käyn joulunaikana treenaamassa melko normaalisti. Lapsettomana ihmisenä jolle joulu ei ole mitenkään henkilökohtaisesti iso asia, on tämän mielestäni melko luontevaa. Toki vietän myös jollain tasolla sukujoulua, mutta siitäkin korkeintaan kolme lepopäivää. Tapaninpäivän jälkeen on mulle viimeistään hyvä aloittaa treenit ja painaa välipäivien läpi. Joulunaikaan ja välipäivinä treenaamisessa on myös se hyvä puoli, että saleilla saa olla melko rauhassa. Ainoastaan penkkipäivinä tyhjä sali on huono asia!Ei niin yllättäen tämä joulu tulee poikkeamaan normaalista. 15.12. Oli viimeinen päivä kun kävin varsinaisesti salilla ja siitä tulen treenaamaan ainakin 26.12. asti kotona. Kotitreeni, tietysti myös kotoa käsin tehdyt etätyöt, mahdollistavat puolison iäkkään isovanhemman näkemisen joulun aikaan. Tämä näkeminen tulee silti olemaan max 15min maskit kasvoilla, mutta haluamme silti pelata varman päälle ja pyrkiä minimoimaan riskin tartuttaa muita!


Varsinaisia uudenvuodenlupauksia en tee, mutta treenitavoitteita asetan kyllä! Nykyään treenivuoteni on hyvin harvoin enää kalenterivuosi. Tämän treenivuoden tavoitteet asetin jo kesäkuussa ja niitä kohti mennään tasaisen varmasti. Fiksusta tavoitteen asettelusta voi lukea lisää täältä.


Hyvää joulua!

Heidi, Pekko & Tuukka


bottom of page