VALTTI

1

Edessäsi on Valtti training -blogi. Blogi on kolmen liikunta-alan ammattilaisen yhdessä kirjoittama. Ennen kirjoittajien esittelyä haluaisimme kertoa miksi päätimme alkaa pitämään blogia.

 

Blogi ei ole ainoastaan kirjoittajia purkamassa omaa ajatuksen juoksuaan. Blogin syvempi tarkoitus on jakaa lukijalleen tietoa urheilullisista elämäntavoista ja tavoitteellisen harjoittelun toteutuksesta tavallisen ihmisen elämässä. Blogia voi lukea jokainen joka on kiinnostunut liikunnan ja muun elämän yhteensovittamisesta.

 

Tulemme käsittelemään urheilullisia elämäntapoja pääasiassa liikunnan, ravitsemuksen ja palautumisen näkökulmasta. Katsastamme myös valmennettava-valmentaja-suhdetta ja psyykkeen merkitystä suorituskyvyn kannalta.

 

Blogi tulee käsittelemään paljon yksittäisiä aiheita urheilullisen elämäntavan ja tavoitteellisen harjoittelun ympärillä. Yksittäisten aiheiden rinnalla kulkee kolmen eri kirjoitussarjaa. Näitä ovat:

  • Arkiruokailu: Käsitellään ruokavaliota sekä sen vaikutusta ja toteutusta osana tavoitteellisen harjoittelijan arkea.

  • Kisamatka: Paneutuu tavallisen työssäkäyvän miehen matkaan kohti fysiikkakilpailujen lavoja.

  • Harjoittelu: Käsittelee harjoittelua tieteelliseen näyttöön perustuen.

 

Vaikka kirjoitamme kuntoilijoille, emme suostu tinkimään blogin laadusta. Blogi tulee sisältämään lähes ainoastaan tieteellisesti perusteltuja väitteitä ja ohjeita. Vaikka jokaisella kirjoittajalla on vuosien kokemus omasta liikuntataustasta, emme tyydy menemään pelkästään omien kokemuksien pohjalta, vaan pyrimme jatkuvasti kehittämään omaa ammattitaitoamme tavoitteellisten harjoittelijoiden valmentamisessa. Tämä ammattitaidon kehittyminen tulee näkymään tärkeimmässä tavoitteessamme; luoda vuoropuhelua kuntoilijan ja tutkimustiedon välille.

Ja vielä varmistuksena, emme halua esiintyä tieteilijöinä tai tutkijoina. Olemme valmentajia ja urheilijoita, jotka ovat tutkitun tiedon ja tieteen vannoutuneita faneja. Vihaamme huuhaata ja höpöhöpöä, jota liikunta-alalla liikkuu paljon, joten haluamme tuoda oman kortemme kekoon taistelussa näitä peikkoja vastaan.

1